golf-787826_1280

Så spelar du golf

När du har ett golfintresse finns det egentligen tre olika stora sätt att spela golf. Det första är naturligtvis att spela för den bra och trevliga motion som det ger i kombination med det roliga spelet. Det andra alternativet kan det vara att enbart golfintresset finns, och du mer eller mindre bara ser allt annat som en transportsträcka mellan spelandet. Som ett sista sätt och anledning att spela golf är att du vill satsa på denna sport och hela tiden tränar för att bli bättre, för att så småningom nå professionell status. Vilken anledning du än har att spela golf kommer det att ge dig både nytta och nöje hur du än ser på detta underbara spel och sport.

golf-787826_1280Golf spelas antingen på en så kallad driving range, vilket är platsen där du kan träna på att slå långa slag, korta slag samt skapa perfektion i dina utslag. För att spela riktig golf är det en golfbana på nio eller arton hål sam gäller samt en golfbag med ett golfset. I ditt golfset kommer det även att finnas tillbehör som peggar och bollar. Att vara ny och spela golf innebär att det är lätt att slå bort många bollar, så var noga med att alltid ta med dig ett antal extrabollar, så att du kan fortsätta ditt trevliga spelande även när oturen är framme.

Om du spelar golf kan du göra det på egen hand eller tillsammans med andra människor. Att välja att spela med andra betyder fortfarande inte att ni behöver tävla, utan detta spel kan både spelas individuellt, i par och i grupp. Ska du spela golf på någon av de banor som erbjuds kommer du även antingen att behöva betala green-fee eller vara medlem i en golfklubb. Som medlem i en klubb innebär det ofta att du kan spela gratis på denna klubbs bana.