golf-1073465_1280

Amatörgolf i Sverige

golf-1073465_1280Det finns många som spelar golf i Sverige, och har detta som ett stort fritidsintresse. Dessa människor kallar vi för amatörgolfare. Amatörgolfen är stor i Sverige och har både kvinnor och män som spelare. Här hittar du till och med även barn i de yngre tonåren som spelar med sin familj, eller de andra ungdomarna i klubben. Oavsett om du är kvinna eller man som ägnar dig åt amatörgolf är du oftast medlem i en golfklubb. Du har även i de flesta fall tagit golflektioner så att du är medveten om hur du ska utföra ditt spel på ett effektivt sätt, samt vet hur du ska behandla en golfbana på rätt sätt.

Inom amatörgolf är intresset stort och det finns många som börjar med amatörgolf för att sedan få ett mycket större och växande intresse att ta sig vidare inom golfen. Här sätts då målet upp till att bli professionell golfspelare, vilket kommer att kräva mycket tid. Här finns även många professionella golfspelare i Sverige, men det är svårt att nå elitnivå. Här är konkurrensen stor och då gäller det att vara riktigt intresserad och verkligen lägga tid på sin golf. Hur som helst är inte det den största anledningen till att du blir amatörgolfare.

Den största anledningen till att spela amatörgolf är att det är ett mycket socialt spel som kan spelas av alla, och det är lätt träffa nya människor med samma intresse. Det är också av anledningen att du samtidigt som du utöver ditt stora intresse även får den mycket viktiga motionen som gör dig frisk och sund. Den som är intresserad av golf och spelar detta på amatörnivå kommer att få sin motion på golfbanan istället för att springa i skogen eller behöva gå på gym. Amatörgolf är stort och fortsätter hela tiden att växa i Sverige, vilket gör att flera tar steget till proffsnivå.