Golfer_swing

Longdriving – Populärt inom golf

Golfer_swingDet finns en sport som har blivit mycket populär inom golf, som egentligen alla kan spela utan några stor förkunskaper. Här handlar det om något som kallas för longdriving. Detta är en sport som går ut på att tävla om vem som kan utföra det längsta golfutslaget. Naturligtvis är det kraft, precision och teknik som behövs även här, och som med allt inom golf är det hård träning som gäller. De tävlingar som anordnas för denna typ av golf utförs på en så kallad driving range. Detta är normalt sett platsen där du annars står och tränar på dina utslag.

För den som vill bli bra på longdriving är det mycket träning som kommer att utföras på denna driving range innan du kan ta dig upp i eliten. Här handlar det om utslag som ligger på över 300 meter när det gäller herrarnas elit. När det gäller damernas slag i longdriving ligger dessa lite under 300 meter i de flesta fall, även om det finns de som har slagit över 300 meter på den kvinnliga sidan också. Detta betyder då att det inte handlar så mycket om styrka när det gäller denna sport, utan mer om tekniken att träffa bollen på exakt rätt punkt.

Inom longdriving går populariteten upp och ned, men det är för det mesta en mycket populär variant av sporten golf. Tidigare var denna sport mycket populär på damsidan, och just den svenska eliten var långt framme inom detta internationellt sett. Just nu har intresset dalat på damsidan, men istället har det ökat på herrsidan. Idag har vi då några mycket bra spelare inom longdriving både på elit- och seniorsidan. När du är intresserad av att spela golf vet du hur viktigt det är att träna utslag. Här vill du komma så långt som möjligt med precision, och det är precis det som longdriving handlar om.