golf-914858_1280

Olika typer av golftävlingar

Om du har ett golfintresse är det säkert så att du vet att det finns många olika tävlingar inom golf varje år. Kanske är du en av de som vill delta i någon av dessa, eller redan har gjort det under många år. Här finns det många tävlingar där alla kan delta, och din position i tävlingen beräknas även efter vilket handicap du har. I många fall är det din lokala golfklubb som arrangerar dessa. Här måste du då många gånger vara medlem, eftersom det är ett internt klubbmästerskap som det handlar om. I andra fall kan det vara en öppen tävling som accepterar spelare från andra klubbar.

De flesta golftävlingar har dock en viss nivå, vilket betyder att du måste ha uppnått ett visst handicap för att kunna delta. Här handlar det då bara om det resultat som du gör under tävlingen på den utvalda banan som kommer att ge dig din placering i tävlingen. Det finns tävlingar för alla nivåer inom golf, och du som vill vara med på en tävling behöver aldrig fundera över att inte hitta en som passar just din nivå. På de tävlingar som ligger på de lägsta nivåerna handlar det mest om att ha en social närvaro, och ha roligt tillsammans med andra likasinnade på banan.

golf-914858_1280När du spelar golf på högre nivåer kommer det att bli mer konkurrens och ett hårdare spelsätt på det sociala planet. Här finns det de som bara vill koncentrera sig och inte samtala med andra, samtidigt som det finns de som har förmågan att kombinera detta. När du sedan kommer upp på elitnivå är det caddy och koncentration som gäller. Här handlar det om att vara den bästa på banan varje gång, och samtidigt tjäna de pengar som du behöver för att fortsätta ditt spel mot rikedom och framgång. Här blir du även ofta föremål för pressen, vilket kan vara ett mycket irriterande moment till din koncentration.