golf-881336_1280

Att bli medlem i en golfklubb

golf-881336_1280När du vill spela golf på professionell nivå eller som ett fritidsintresse måste du vara medlem i en golfklubb. Detta är för att du ska kunna spela på ett ekonomiskt sätt hos din lokala klubb, samtidigt som du alltid ska ha instruktörer och kunniga golfspelare omkring dig som får dig att vilja prestera bättre. Att bli medlem i en golfklubb är enkelt. Här är det bara att ta kontakt med klubbens styrelse eller reception, beroende på hur stor den klubb som du har i ditt lokala område är. Sedan är det bara att skriva in dig och betala den avgift som det kostar att vara ansluten.

Betalningen kan ske som en klumpsumma per år, eller på delbetalning månadsvis, Här väljer du naturligtvis det som passar din ekonomi bäst. Det kan i vissa fall vara så att din lokala golfklubb redan anser att de har fyllt kvoten av medlemmar. Då kan du antingen söka dig till en närliggande klubb, eller ställa dig i kö för medlemskap när det blir en plats ledig. När du är medlem i en golfklubb får du tillgång till alla de faciliteter som finns i klubben. Här finns det oftast en mindre golfshop samt en restaurang.

När du är medlem och ska spela golf på klubbens egna banor är det så att en del av de klubbar som finns kräver ett grönt kort. Detta betyder att du måste inneha en enkel golfutbildning. Har du inte det kan du få den utbildningen mot betalning hos en av klubbens golfinstruktörer. När du sedan har den utbildning som krävs har du oftast tillgång till att spela gratis på klubbens bana. I vissa fall kan det vara förknippat med en subventionerad green-fee. När du ska spela på andra banor gäller även ditt gröna kort där, men här kommer du att få betala den klubbens green-fee varje gång som du spelar på deras banor.